top of page

Even voorstellen: Geralda Mol en haar mozaïekwerk

Over dit project

Veel van onze betonnen objecten worden door kunstenaars als basis gebruikt voor creatieve projecten, in opdracht of in samenspraak met buurtbewoners. Graag stellen we een van deze kunstenaars aan je voor: Geralda Mol van mozaïekatelier Artifex Talpa.

Inspiratie na een bezoek aan Barcelona

Geralda Mol woont in Nieuwerkerk aan den IJssel, waar ook haar atelier is gevestigd. Ze houdt zich al vele jaren bezig met mozaïek. Haar fascinatie voor deze kunstvorm ontstond na een bezoek aan Barcelona, waar ze kennismaakte met het werk van Antoni Gaudí. Een terugkerend element in veel van zijn bouwwerken is mozaïek en dat inspireerde Geralda om zelf met dit materiaal aan de slag te gaan. In eerste instantie begon ze met het creëren van kleine objecten zoals kaarsenstandaards, kleine spiegels en vogelhuisjes. Na verloop van tijd kwam de focus te liggen op grotere objecten zoals tafels, grote spiegels maar ook 3D-objecten zoals koeien, pinguïns en grote windlichten voor op een terras. Vanaf dat moment begon ze ook in opdracht te werken.

Op grote schaal: een auto

Al geruime tijd was het een wens van Geralda om ook eens een grootschalig object aan te pakken. Het was een telefoontje van een goede vriend Pim van der Poel, van autobedrijf Van der Poel Occasions, die deze artistieke droom uit deed komen: “Pim belde mij op en zei voor de grap: “Geral, ik heb een kleine auto voor je om te mozaïeken. Hij gaat óf naar het autokerkhof, óf je kunt er nog iets kunstzinnigs van maken.” Die uitdaging greep Geralda met beide handen aan. Na heel wat werk heeft de auto een metamorfose ondergaan en nadert het project zijn einde. Inmiddels heeft haar werk aan de auto tot veel enthousiaste reacties geleid.  

Het vervolg: een luc4me betonnen bank

Geralda is nog niet klaar bij Van der Poel Occasions. Het volgende project wordt een betonnen bank van luc4me: een nieuwe uitdaging die ze graag aangaat omdat ze tijdens het mozaïeken helemaal in haar element is en al haar creativiteit hierin kwijt kan. Ook nu krijgt ze weer veel vrijheid qua ontwerp: een uitgangspunt is dat de hoofdkleur blauw moet worden. Inmiddels staat de bank in de primer.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de vorderingen van Geralda’s mozaïekwerk aan de auto of de bank? Geralda laat het graag op locatie aan belangstellenden zien bij Autobedrijf Van der Poel Occasions aan de Sandtlaan 36-F3, 2223 GG in Katwijk. Na een telefonische afspraak met Geralda (06-44232345) staat de koffie klaar!

bottom of page